Történetünk

Kik vagyunk?
A VR Vidámparkot 2019 novemberében a Nyugati pályaudvar mellett nyitottuk meg egy sokszínű csapattal, amely azóta még tovább bővült. Korábbi közös vagy különálló projektjeink között szerepeltek állandó és utazó kiállítások, színpadi és filmes produkciók, különböző vendéglátóegységek és szórakoztató központok. Az ezek során szerzett tapasztalatainkat összeadva fejlesztjük folyamatosan a több, mint 2000 négyzetméteren, 3 szinten elhelyezkedő parkunkat.
Image module
Mi a küldetésünk?
Hiszünk a történetmesélés erejében, amellyel életre szóló élményeket tudunk átadni. Gondosan választottuk ki munkatársainkat is, hogy olyan légkört teremthessünk, ahol valóban ki lehet szakadni egy kicsit a valóságból és felejthetetlen emlékeket szerezni. A legmagasabb vendégélményt a ma elérhető legfejlettebb technológiai lehetőségekkel, a virtuális valóság segítségével igyekszünk biztosítani. Mindemellett szeretnénk valamelyest pótolni a fővárosban a vidámpark hiányát is, a jövő vidámparkjával.
Image module
Mitől egyedülálló a VR Vidámpark?
Európában egyedülálló módon a virtuális valóság (VR) köré szerveződő vidámparkot hoztunk létre, ahol gyerekeknek, szülőknek, pároknak, baráti társaságoknak és céges csapatépítésre érkező kollégáknak egyaránt felejthetetlen kikapcsolódásban lehet részük. A világ számos pontján végeztünk kutatómunkát, hogy különleges élményeket és játékokat hozhassunk Budapestre, illetve mi magunk is fejlesztettünk egyedülálló, 4D-s elemekkel tarkított hyperreality-élményeket. A VR-élmények mellett nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mind a belsőépítészet, mind a park teljes kialakítása hozzájáruljon egy különleges élményhez, hogy nemcsak a virtuális térben érezhessék magukat úgy a látogatóink, mintha egy időutazáson vennének részt.
Image module

*

2021
május 5

Újranyitás

Újranyitás
Közel fél év kényszerű szünet után május 5-én újra megnyitottunk. Vadonatúj jegyrendszerrel, új játékokkal és kedvezményekkel fogadtuk visszatérő és új vendégeinket.
január 25

Új élmény fejlesztése

A Dino Safari és a Dark side of Anubis hyperreality élményeink mellé elkezdtük a harmadik élményünk fejlesztését is. Erről részleteket egyelőre még nem árulunk el, legyen meglepetés…
2020
november 26

Webshop

Elindítottuk webshopunkat, ahol a geek shopunk különleges ruházati és gamer termékei mellett a VR Vidámpark ajándéktárgyait is meg lehet vásárolni.

november 11

Átmeneti zárvatartás

A koronavírus miatti korlátozó intézkedések révén átmenetileg be kellett zárnunk. Ez idő alatt folyamatosan készültünk az újranyitásra, ajándékjegyek és utalványok kedvezményes értékesítésével adtunk lehetőséget mindazok számára, akik a korlátozások feloldása után szeretnének ellátogatni hozzánk.
november 5

Születésnap

Szűk körben megünnepeltük fennállásunk első évfordulóját. Bár a koronavírus beárnyékolta a park életét is, a megnyitás óta vendégül látott több tízezer látogatónk erőt adott a folytatásra és számos tervet fogalmaztunk meg a jövőre nézve.

november 4

Gaming History

A PlayIT és PlayIT Store segítségével megnyitottuk Magyarország első játéktörténeti kiállítását, a Gaming History interaktív kiállításunkat a park területén, amelyben több száz gaming relikviát, egyedüálló, gyűjtői darabokat lehet megtekinteni, valamint működő retró konzolokon legendás, kortalan játékokat is ki lehet próbálni.

október 31

Halloween

Ahogy minden nagyobb alkalomra tematikus programokat szoktunk szervezni, úgy Halloweenre is különleges hangulattal készültünk, és nemcsak a park belső tereit tettük félelmetessé és kísértetiessé, egy vadonatúj játékot is bemutattunk, de még a játékmesteri csapatunk is átváltozott, hogy így tegye még felejthetetlenebbé a borzongató élmények iránt fogékony vendégeink látogatását.

október 23

VR-versenyek

Az őszi szünetben a családok számára kínált kedvezmények és meglepetéseken felül Beat Saber és Captain Cook VR-versenyt is rendeztünk. A dobogós helyezést elérők a Gaming History interaktív kiálljtás mellett a Démonblokk VR-szabadulószobába és a Museum of Sweets & Selfies-be (Szelfi Múzeum) nyertek belépőket.  Amellett, hogy ezeket a helyszíneket mi is nagyon szeretjük, azért is kértük fel őket, hogy így segíthessük a jelenlegi nehéz helyzetben lévő turisztikai szektor többi tagját.
október 20

Forgatások

Számos forgatásnak biztosítottunk helyszínt, így például több jelenet erejéig nálunk szerepelt az Álarcos énekes két rejtélyes szereplője, benne voltunk a Watch Games. See More. videósorozatban, valamint az Újratervezés című műsor egyik rászoruló családját is vendégül láthattuk.

szeptember 1

Ajánló program

Azt tapasztaltuk, hogy a vendégeink véleménye a legfontosabb és leghatásosabb marketingeszközünk, hiszen nem lehet semmi sem hitelesebb, mint egy már nálunk járt vendégünk lelkes ajánlása. Ezért indítottuk el az Ajánló programunkat, hogy jutalmazzuk azokat, akik viszik a hírünket.
július 3

Nyereményjáték

Kisorsoltuk a VR WORLDS Szabő Győzővel videósorozatunkhoz kapcsolódó nyereményjátékunk fődíját, a HTC Magyarország és a 220volt által felajánlott HTC VIVE Cosmos Elite-t, amit a HTC regionális igazgatója adott át.

július 1

Újranyitás

A március közepétől kötelező zárvatartás után július elsején végre újra fogadhattunk látogatókat, amit egy nagy újranyitási akcióval ünnepeltünk meg.
június 13

VR WORLDS Szabó Győzővel

Leforgattunk egy ötrészes videósorozatot VR WORLDS Szabó Győzővel címmel, amelyben bemutattuk, hogy a szórakozás mellett mi mindenre lehet még jó a VR-technológia.
április 29

BOOM

A BOOM partyszervezői jöttek el hozzánk, amiről egy igazán hangulatos kis videó is készült, amit azóta is szívesen megmutatunk bárkinek, aki kíváncsi arra, hogy milyen nálunk egy csapatépítő.
március 23

Stream

Megjelenése napján az egyik játékmesterünk (ArsyOnTwitch) segítségével élőben streameltük a Half-Life: Alyx VR-játék első néhány óráját.
március 3

VR POP-UP

Megnyitottuk a VR POP-UP élménypontunkat a Westend Shopping Center közepén. A közönségkedvenc Zombyte vagy Angry Birds így átmenetileg külön is játszható módon elérhetővé vált alig 150 méterre a VR Vidámparktól a főváros egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában.

február 29

Pizsamaparti

Megtartottuk első pizsamapartinkat a Da Vinci Kids együttműködésével. A 8-13 éves gyerekek egy igazi paleontológus-élményben vehettek részt, zseblámpával kutathatták át a park területét ősi csontokat keresve, izgalmas előadást hallhattak, és természetesen a dinoszauroszok korába is elrepítettük őket VR-élményünk segítségével, mielőtt a parkban aludtak volna.

január 12

Tematikus csomagok kialakítása

Létrehoztunk több tematikus csomagot, egyenként 5-6 VR-élménnyel és -játékkal, hogy minden látogatónk kiválaszthassa a neki legszimpatikusabbat. A látogatói visszajelzéseket és tapasztalatokat látva a kb. másfél órás programot jelentő csomagokkal felváltottuk a korábbi coinos jegyrendszerünket, mellyel még tovább tudtuk növelni a vendégélményt.
január 10

Interjúk

Számos médium és sajtótermék beszámolt a parkunkról, így járt nálunk a teljesség igénye nélkül az ATV, a TV2, az RTL Klub, a Petőfi TV, a HVG, a 444.hu, az Index, a Cosmopolitan és még sokan mások. Minden egyes megjelenésért nagyon hálásak vagyunk ezúton is.
2019
december 24

Karácsonyi rekord

A karácsonyi szünetben rekordszámú látogatók fogadtunk, ami igazán megerősített bennünket abban, hogy van igény a modern szórakozási formákra, és hihetetlen erőt adott számunkra ahhoz, hogy folytassuk a park tökéletesítését.
november 20

Grandiózus kültéri reklámkampány

Szerettük volna, ha legalább egyszer minden budapesti lakos találkozzon hirdetésünkkel, így az online jelenlét mellett metrókon, villamosokon, citylightokon és óriásplakátokon is hírül adtuk, hogy megnyitottuk kapuinkat a nagyközönség előtt.
november 7

Megnyitó

Hosszas előkészületek és várakozás után rendkívül izgatottan, de megnyitottuk végre a parkunkat a látogatók előtt.
március 7

Megkezdtük az építkezést

A volt Szikra mozi épületében megkezdtük a VR Vidámpark belsőépítészeti munkálatait, hogy egy igazán varázslatos, egyedülálló teret alakíthassunk ki az időutazásra készülő látogatóink számára.
február 1

Dark side of Anubis fejlesztése

A Dino Safari után megkezdtük a második hyperreality élményünk fejlesztését is, a Dark side of Anubist, amely ezúttal az egyiptomi piramisok misztikus világában játszódik. Sokkal inkább hasonlít egy szabadulószobás élményre, hiszen több játékon belüli interakcióra van lehetősége a csoportoknak.
január 1

A Dino Safari a KÖKI-ben is

Az ALLEE után a KÖKI-ben is megmutathattuk a Dino Safari hyperreality élményünket a szélesebb közönség számára. Érdekesség, hogy ekkor még az OptiTrack rendszerét használtuk a mozgás nyomonkövetésére. Ezt később teljesen megváltoztattuk.

2018
november 1

A Dino Safari bemutatása az ALLEE-ban

Nagy izgalommal mutattuk be az ALLEE bevásárló központban a Dino Safari hyrperreality élményünk első verzióját. Nagyon sokan ekkor találkoztak vele, majd később is visszatértek hozzánk, hogy megnézzék, hogyan fejlesztettük tovább az első tapasztalatok alapján.

2017
július 1

Dino Safari fejlesztése

Megkezdtük a Dino Safari hyperreality élményünk fejlesztését. Egy olyan csoportos VR-élményt szerettünk volna, amely addig itthon még nem látott módon szippantja be az embert, és ez hosszú hónapok munkája után sikerült is. Egy igazi sétálós élmény élmény több száz négyzetméteren, amelyben egymás karaktereit is lehet látni, a környezettel interakcióba kerülni, miközben 4D-s hatások is érik a kalandorokat.